Uitstapjes

Futureland

FUTURELAND GEOPEND, RESERVEER GRATIS TIJDSLOT
In lijn met de landelijke coronamaatregelen is FutureLand weer open. Het reserveren van een gratis tijdslot ticket is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Op dit moment is het mogelijk om te boeken t/m eind augustus. Daarnaast zijn de geldende richtlijnen van toepassing. Ook rondritten en vaartochten zijn te boeken. In het restaurant en op het terras kun je terecht voor een kop koffie, lekkere lunch of iets anders lekkers.

In de agenda vind je alle activiteiten die je online kunt volgen. Lees ook de tips die je thuis of op eigen gelegenheid kunt doen. Blijf in de tussentijd op de hoogte van het reilen en zeilen in de haven via Facebook en Twitter. Neem ook eens een kijkje op ons YouTube-kanaal, waar je onder meer alle afleveringen van de RTV Rijnmond serie ‘MV2 Boven Water’ met Sebastiaan Labrie kunt terugkijken.

Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2? Meer weten over het baggeren op zee, het opspuiten van een nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven. Maak met de FutureFlightExperience een geweldige 3D-trip door het nieuwe havengebied: scheer langs hoge kranen of maak een glijvlucht naar een passerende containerreus. Ontdek zelf het land en de haven van de toekomst.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00 – 17:00 uur

Zaterdag en maandag gesloten, tenzij anders vermeld.
Elke zondag start om 13.15 uur een gratis presentatie die vrij is bij te wonen, aanmelden is niet nodig.

Meer weten

Historisch Museum Den Briel

Het museum is verheugd de deuren weer voor publiek te kunnen openen. Historisch Museum Den Briel, De Stenen Baak en het Visserijmuseum zijn weer te bezoeken.

Bezoekers dienen van te voren wel een kaartje te reserveren. Eenmaal in het museum voldoet u de toegangsprijs bij de kassa van het museum (dit geldt voor het Historisch Museum. Toegang tot de Stenen Baak en het Visserijmuseum zijn gratis).

http://www.historischmuseumdenbriel.nl/nl/plan-je-bezoek/bezoekersinformatie/online-tickets-reserveren

Het Historisch Museum Den Briel Maarten Harpertszn. Tromp (voorheen Trompmuseum) werd –mede naar aanleiding van de omvangrijke schenking van ruim 1400, kostbare kunsthistorische prenten door mecenas Alexander Verhuell aan de stad Brielle- in 1912 door de gemeente Brielle opgericht als “Stedelijk Museum”. Sindsdien maakt het museum deel uit van de gemeentelijke organisatie, thans als afdeling van de sector samenleving.

Het museum is gevestigd in twee monumentale gebouwen: de voormalige stadsgevangenis en Waag, gebouwd in 1623 door stadstimmerman Maarten Cornelis Payese.
De toegang van het museum vormt het statige stadhuis aan de Markt 1, waarvan de voorgevel in 1791 werd gebouwd door Johannes van Westenhout.

Meer weten

Openingstijden 
Dinsdag t/m zaterdag10.00-17.00 uur
Zondag13.00-17.00 uur
MaandagGesloten

Museum In den Halven Maen

Museum in den Halven Maen is het kleinste museum op Voorne-Putten (Zuid- Holland). Er is veel te zien op het gebied van oude kruidenierswaren, blik, tabaksartikelen, hoeden en kleding. Onze verzameling is ondergebracht in een kruidenierswinkel, cafeetje, pleintje, hoedenzolder en een ouderwetsche oudhollandsche schnoepwinckel.

MUSEUM, TUIN EN 2E HANDS HOECK OPEN :

-WOENSDAGMIDDAG VAN 13.30 UUR TOT 17.00 UUR.

-ZATERDAGMIDDAG VAN 13.30 UUR TOT 17.00 UUR.

-ZONDAG VAN 10.00 UUR TOT 17.00 UUR.

Meer weten

Biber bunker

De Biberbunker is een historisch monument en ligt in de duinen van Oostvoorne, vlakbij het Agathahuis.
De bunker is een herinnering aan de 2e Wereldoorlog en was bijzondere bunker in Nederland, een bunker die een belangrijke rol speelde in het luchtverdedigingssysteem van nazi-Duitsland.
Welke rol dit is geweest hoort u bij een 3½ uur lange rondleiding, volgens de vele bezoekers die u voorgingen meer als de moeite waard.

Meer weten

Openluchtmuseum De Duinhuisjes

In het duingebied van Voorne stonden ooit typische duinboerderijtjes, die deel uitmaakten van het prachtige landschap.
De Historische Vereniging Westelijk Voorne heeft drie duinhuisjes gered van de ondergang en verplaatst naar het Openluchtmuseum De Duinhuisjes in Rockanje.
Hier zijn ze verenigd met het bestaande duinhuisje Duinstraat en in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd.

Openingstijden
Openluchtmuseum De Duinhuisjes is vanaf 3 juli 2021 weer geopend voor het publiek
De openingstijden zijn iedere zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur

Meer weten

De Stenen Baak

Openingstijden Stenen Baak
April tot oktober, open op zaterdag en zondag van 11.00-16.00 uur, en tijdens regionale schoolvakanties van dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur
Mei t/m september open van dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur.

Bij zware regen en/of wind is de toren niet toegankelijk.

Reserveer een tijdslot: www.historischmuseumdenbriel.nl/nl/bezoek-brielle-en-omgeving/stenen-baak/tickets/@@cart

Voor meer inlichtingen:
Historisch Museum Den Briel
0181-475475

Meer weten

Happen en Trappen

Rondje Voorne – 45 km.

Zandstranden, stuifduinen en een prachtig polderlandschap wisselen elkaar af.
Al fietsend krijgt het verleden een gezicht in sfeervolle vestingstadjes.
Veelzijdig Voorne staat voor Happen en Trappen met een overvloed aan rust en ruimte…

Meer weten

Recent nieuws

Weer